Količina:

0


Znesek:

0,00

Pogoji poslovanja

Informacije, ki so vam v pomoč pri nakupovanju v spletni trgovini BIRO KEBSI.


Naročanje


Po pregledu naše ponudbe ob želenih artiklih izberete možnost "dodaj v košarico". Ko ste končali z nakupovanjem, v vozičku izberete možnost "na blagajno". Za tem se vam odpre vmesnik, ki vas po korakih vodi skozi celoten postopek do zaključka nakupa. Nakup lahko izvedete šele, ko se strinjate s pogoji nakupa in to tudi potrdite. Vaša naročila vam bomo dostavili na vaš naslov ali želeno lokacijo po vaši izbiri.

Vsa naročila lahko spremljate v svojem profilu  (kliknete na vaš mail, ki je izpisan desno od našega logotipa)

Naročilo ali povpraševanje lahko pošljete tudi na elektronski naslov prodaja@birokebsi.si. Ob naročilu navedite številko izdelka in vse podatke ob posameznem izdelku. Prav tako je potrebno vpisati vaše podatke (naslov, pošta, telefon...).

Možno je tudi naročilo na telefonski številki 01 560 87 20. Cena klica se obračuna po tarifi uporabljenega operaterja uporabnika.
Za blago, ki vam ne ustreza lahko, v roku 14 dni od sprejema pošiljke sporočite, da odstopate od pogodbe, brez navedbe razloga. 
Stroške vračila pošiljke plača kupec. Podjetje BIRO KEBSI d.o.o. vam nato vrne celotno kupnino za artikel, ki ni poškodovan in je vrnjen v originalni embalaži, lahko pa se odločite tudi za menjavo artikla. Po preteku 14 dnevnega roka, odstop, vračilo blaga ni več mogoč. Podrobnejši opis najdete pod rubriko Varnost nakupa / reklamacije, odstop od pogodbe.

Kot spletni nakup se štejejo naročila oddana preko spletne košarice, telefonsko naročilo na številki 01 560 87 20 ali naročilo preko prodaja@birokebsi.si z navedenimi spletnimi referencami artiklov. Za naročila izvedena pri naših trgovskih potnikih ne veljajo enaki pogoji, kot pri nakupih preko spleta.

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba. Kupec z registracijo potrjuje, da se strinja s pogoji poslovanja objavljenih na teh straneh ter pogoji, ki jih bo upravitelj teh strani objavil na www.birokebsi.si

V spletni trgovini se prikazuje skupna zaloga, zato se lahko zgodi, da so v času od naročila do dejanskega pošiljanja, nekateri izdelki že prodani. V tem primeru si podjetje BIRO KEBSI d.o.o. pridržuje pravico do preklica naročila in zagotavlja da bo stranko o tem obvestilo.

Načini plačila


V spletni trgovini BIRO KEBSI smo za vas pripravili več različnih načinov plačila. Vam najustreznejši način plačila izberete v postopku nakupa blaga.

Plačilo po predračunu


Pri izbiri plačila po predračunu boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN. Plačilo najlažje in najhitreje izvedete v vaši spletni banki, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji. Vse potrebne podatke za plačilo po predračunu bomo ob potrditvi nakupa poslali na vaš email.

Plačilo po povzetju


Naročeno blago plačate z gotovino ob dostavi na vaš naslov. Pri plačilu po povzetju, vam pošta zaračuna provizijo. V primeru, da ste navedli dostavo na drug naslov, plačilo po povzetju ni možno.

Odlog plačila


Pogodbenim strankam nudimo odlog plačila, ki ga dogovorimo pri podpisu pogodbe

Dostava in stroški


Pri nakupu nad 40 EUR je dostava brezplačna. V nasprotnem primeru vam zaračunamo 4,90 EUR z DDV za dostavo s Pošto Slovenije. Kupljeno blago vam dostavimo na katerikoli naslov v Sloveniji. 
V tujino ne dostavljamo, razen v primeru poslanega naročila na naš mail prodaja@birokebsi.si. V tem primeru vam pošljemo predračun s stroški pošiljanja v tujino.

Ne zaračunavamo dodatnih stroškov dostave in pakiranja. Dostavljamo sami ali preko Pošte Slovenije, GLS in DPD-ja.

Rok dostave


V nujnih primerih pogodbenim strankam v Ljubljani dostavimo kupljeno blago v 2 urah.
V ostalih primerih vam dostavimo blago v roku 1-2 delovnih dni po prejetju in plačilu naročila. V primeru, da izdelka ni na zalogi, ga bomo dostavili v roku 2-5 dni.

Dostava na drug naslov


V spletni trgovini BIRO KEBSI vam omogočamo dostave naročenega blaga na naslov, ki se razlikuje od vašega naslova, kamor pošljemo originalni račun.

Splošni prodajni pogoji

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Veljajo cene in druge ugodnosti (popusti, način dostave, soudeležbe pri poštnini ...) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.
Vse cene v spletni trgovini so označene v EUR, z vključenim davkom 5%, 9,5% ali 22%, razen če ni navedeno drugače.
Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov ni več na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili.
S klikom na gumb Potrdi naročilo potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Varnost nakupa / reklamacije, odstop od pogodbe, pritožbe


Kupec sklene pogodbo na daljavo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in ima pravico, da v zakonskem roku 14 dni odstopi od pogodbe brez navedbe vzroka. Vse pogodbe so sklenjene v slovenskem jeziku. Za odstop od pogodbe izpolnite obrazec ODSTOP OD POGODBE ali pa nam podate nedvoumno izjavo, iz katere je jasno, da odstopate od pogodbe.

Pri prodajni pogodbi začne rok za vračilo teči od dne ko:
-        kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad blagom,
-        kupec  ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad zadnjim kosom blaga, če je predmet pogodbe več kosov blaga, ki jih potrošnik naroči v enem naročilu,
-        kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad zadnjo pošiljko ali kosom blaga, če je dostava blaga sestavljena iz več pošiljk ali kosov,
-        kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad prvim kosom blaga, če je dostava blaga v določenem obdobju redna.
-        Na strani je objavljen obrazec odstop od pogodbe. 

Prejeto blago mora kupec nato v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe vrniti na naš naslov: BIRO KEBSI D.O.O. Peske 4A, 1236 TRZIN.  


Po prejetju vrnjenega blaga na naš naslov, kupcu  vrnemo kupnino, poštnino pa mora kriti kupec.

Vračilu je potrebno obvezno priložiti kopijo računa in izpolnjen obrazec ODSTOP OD POGODBE.  V primeru, da je izdelek poškodovan, rabljen kupec(potrošnik) odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga.

BIRO KEBSI d.o.o. nato po prejetju artikla v najkrajšem možnem roku oziroma najkasneje v 14-tih dneh vrne denar z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če kupec zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva. Kupcu vračilo ne predstavlja dodatnih stroškov.

V kolikor je kupec prejel poškodovano blago ali je bilo napačno poslano, ga lahko vrne v roku 14 dni po prejemu. 
Blago mora biti nerabljeno in v originalni embalaži. Možnost vračila ne velja za blago na katerem so nastale poškodbe po dostavi in v primeru, da je originalna embalaža odstranjena. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Denar vrnemo na TRR kupca, ki ga le-ta navede na odstopni pogodbi.

Pri izdelkih z garancijo je čas vračila omejen z garancijskim rokom.

OBRAZEC :(KLIKNI TUKAJ->) OBRAZEC ODSTOP OD POGODBE

Pritožbe


Kupec lahko vloži pritožbo na več načinov in sicer pisno ali preko elektronske pošte. Pisno pritožbo kupec pošlje na naslov BIRO KEBSI D.O.O, PESKE 4A, 1236 TRZIN ali na e-naslov: prodaja@birokebsi.si. Pritožbe rešuje ustrezen oddelek zadolžen za pritožbe v podjetju BIRO KEBSI d.o.o.. V primeru da se kupec ne strinja z rešitvijo pritožbe, ima pravico podati pobudo za začetek postopka mediacije pred izbranim izvajalcem izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

BIRO KEBSI d.o.o., kot ponudnik izdelkov omogoča spletno trgovino www.birokebsi.si na območju RS. Na svoji strani objavljamo povezavo do evropske platforme za spletno reševanje potrošniških sporov:

ec.europa.eu/...

Stvarne napake


Podjetje BIRO KEBSI d.o.o.odgovarja za stvarne napake, če kupec o napaki obvesti podjetje BIRO KEBSI d.o.o.v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupecmora natančneje opisati napako z reklamacijskim zapisnikom in nam omogočiti, da stvar pregledamo oziroma ga lahko usmerimo k zastopniku s katerim smo sklenili pogodbo. Ne odgovarjamo za napake, ki se pokažeko po preteku dveh let od nakupa. Šteje se, da je napaka obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku 6 mesecev od dneva nakupa. Pravice kupca ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil.

OBRAZEC :(KLIKNI TUKAJ->) OBRAZEC REKLAMACIJA

Izven sodno reševanje potrošniških sporov:

Priznavamo spodnjega izvajalca IRPS:
Društvo mediatorjev Slovenije
Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana
drustvo.mediatorjev@gmail.com
spletna stran Društva mediatorjev Slovenije
T: 031 591 744
Petra Paškulin

Platforma za reševanje potrošniških sporov:
ec.europa.eu/...

Varovanje osebnih podatkov


Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev naše spletne trgovine zelo pomembna. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.