Količina:

0


Znesek:

0,00

Aromaterapija za hladnejši del leta

Jesen je letni čas poln nasprotij. Medtem, ko se drevesa oblačijo v tople, rumeno-rdeče tone, ozračje postaja vse hladnejše, bolj vetrovno in vlažno. Podnevi nas še razveseljujejo sončni žarki, jutra pa so pogosto meglena in večeri vse daljši.

Velike temperaturne razlike med jutrom in poldnevom so lahko marsikdaj izziv pri izbiri primerne garderobe, spremenljivo vreme pa lahko vpliva tudi na naše zdravje in dobro počutje.

Za prijetno vzdušje in pomoč v boju proti prehladom in virusom lahko posežemo tudi po aromaterapiji. Kadila in eterična olja ne zagotavljajo zgolj prijetnega vonja in pomagajo pri ustvarjanju prijetnega okolja, doma ali v pisarni, temveč imajo tudi stimulativne, antibakterijske ter razkuževalne lastnosti, ki pridejo še kako prav v hladnejšem delu leta.


aromaterapija

Za uporabo v  dolgih zimskih večerih vam priporočamo kadilo z vonjem cimeta. Ta stimulira imunski sistem in nas ogreje, poleg tega pa so njegove močne antibakterijske in razkuževalne lastnosti močan zaveznik v boju proti prehladom.

 V kolikor so vam ljubša eterična olja, lahko posežete po olju rožmarina. Le nekaj kapljic tega olja v izparilniku bo prineslo boljšo koncentracijo, stimulirano vaš krvi pretok in vam pomagalo pri zmanjševanju stresa. S svojimi antibakterijskimi učinkovinami pa dišava tudi pomaga razkužiti prostor.

vonj po praznikih
Za prijeten vonj doma, v službi ali pa kar na poti lahko posežete tudi po osvežilcih zraka, ki v sebi združujejo več eteričnih olj. Enostavno popršite nekaj osvežila po prostoru in takoj boste lahko uživali v prijetnem vonju. Jeseni in pozimi se najbolj priležeta vonj citrusov, ki vas bo poživil in osvežilec zraka Božični, ki bo s svojo edinstveno mešanico eteričnih olj manadrine, smreke in cimetaustvaril praznično vzdušje.