Količina:

0


Znesek:

0,00

Kaj jesti, da vam bo poleti manj vroče

Ko se živo srebro povzpne do ali celo nad 30°C je potrebno visokim temperaturam prilagoditi tudi prehrano. V tem času je priporočljivo uživati živila, ki vas bodo ohladila tudi navznoter. Tako tradicionalna kitajska medicina, kot ajurveda razlikujeta med živili, ki nas grejejo in tistimi, ki imajo hladilen učinek na telo. Vključevanje slednjih v vašo poletno dieto, vam bo pomagalo, da se boste lažje spopadli s poletno vročino. In čeprav nas večina ob omembi hladilnih jedi pomisli na sladoled, vam tokrat predstavljamo 3 zdrava, a prav tako okusna živila, ki vas ne bodo samo ohladila, temveč vam zagotovila tudi vnos potrebnih vitaminov in mineralov. avokadov toast
Avokado je izjemno hranilno živilo in vsebuje kar 20 različnih vitaminov in mineralov, med drugim tudi vitamin E, ki skrbi za lepo in mladostno kožo in 3krat toliko kalija kot ga vsebujejo banane. Avokado nadalje vsebuje veliko zdravih maščob, ki imajo ugodne učinke na delovanje srca, njihovo uživanje pa lahko celo pomaga znižati holesterol. Poleg tega pa veljajo za zelo bazično živilo.

avokado
Kumare z visoko vsebnostjo vode pomagajo, da v telo vnesete zadostne količine vode. Prav zaradi tega, vam bodo tudi pomagale odplakniti toksine iz telesa in poskrbele za vaše boljše počutje ter vam pomagale pri izgubi telesne teže. Vsebujejo antioksidante, ki preprečujejo nastanek škodljivih prostih radikalov, tako kot avokado, pa so tudi kumare bazično živilo.

kumare
Kokos vam po pomagal vzdrževati močan imunski sistem, ima pa tudi protimikrobne, protivirusne in protibakterijske lastnosti. Zdrave maščobe v kokosovem olju vam bodo pomagale do lepe kože in sijočih las, prav tako pa kokos spodbuja prebavo in s tem posledično tudi izgubo telesne teže.

kokos hladi