Količina:

0


Znesek:

0,00

Zelene počitnice: Prijazni do narave tudi na potovanju

Vsi se veselimo brezskrbnosti, ki jo prinesejo počitnice. Vendar pa kljub temu lahko pokažemo nekaj odgovornosti, ko gre za naravo. Marsikaj lahko za naš planet naredite že pred odhodom na počitnice, še dodatno pa lahko za čisto okolje poskrbite tudi, ko že uživate na plaži, smučanju ali raziskovanju svetovnih prestolnic. Preberite 3 namige, kako ste lahko tudi na počitnicah ekozeleni:

javni transport
1. Varčevanje z energijo

Tudi v hotelu lahko varčujete z energijo, tako kot doma. Ugasnite televizijo, luči in klimo ob odhodu iz sobe in brisače uporabite večkrat, namesto, da jih vržete na tla za zamenjavo vsak dan.

2. Zelena prevozna sredstva

V kolikor imate možnost, se poslužujete čimbolj zelenih načinov transporta. Na prvem mestu sta zagotovo hoja in kolesarjenje, sploh ob lepem vremenu in ne prevelikih razdaljah pa sta to tudi dva izmed najboljših načinov za spoznavanje okolice. Če ti dve možnosti ne prideta v poštev, se poslužujte javnih prevoznih sredstev, v kolikor so ta na voljo. Tako boste prispevali k manjšemu izpustu toplogrednih plinov v primerjavi z vožnjo z osebnim avtomobilom.3. Nakupovanje

Pri nakupovanju poskušajte dati prednost lokalnim izdelkom, ki niso prepotovali tisoče kilometrov, preden so se znašli na trgovski polici. Pospravite pa jih seveda v vrečke za večkratno uporabo, ki ste jih vzeli s seboj in se odpovejte nepotrebni embalaži.
vrečka