Količina:

0


Znesek:

0,00

Zelene počitnice: Kaj lahko storite za naravo še pred odhodom?

Bodite prijazni do okolja tudi, ko se odpravljate na počitnice! Zgolj nekaj malenkosti pred odhodom je potrebnih, da si na dopustu ne boste spočili samo vi, ampak tudi narava! Vsi predlogi pa so poleg vsega prijazni tudi do vaše denarnice. Kdo pravi, da se ne splača biti okoljsko ozaveščen?


1. Premišljeno pakiranje

S seboj vzemite samo tisto, kar boste zagotovo potrebovali. Težja prtljaga pomeni večjo porabo goriva, tako avtomobilov, vlakov in letal, kar se odraža kot večji izpust toplogrednih plinov v ozračje. Poleg tega, pa mnoge letalske družbe dodatno zaračunavajo prevoz prtljage nad določeno težo, zato se vam vsekakor splača dobro premisliti, kaj boste pospravili v kovček.

načrtovanje potovanja
2. Nujne potrebščine

Čeprav vam svetujemo, da naj bo vaš kovček čim lažji, pa naj se v njem vseeno najde prostor za vrečko za večkratno uporabo in stekleničko za vodo (če potujete v kraje, kjer je voda iz pipe pitna). Na ta način boste zmanjšali količino odpadne embalaže, ki se je lahko na potovanju sicer nabere kar precej.stekleničkavrečka
3. Izklop elektronike

Pred odhodom, poskrbite, da ugasnete (in tudi iztaknete iz vtičnice) vse elektronske naprave v vašem domu. Medtem, ko vas ne bo, jih nihče ne bo potreboval, hkrati pa boste zmanjšali porabo energije (in znižali svoj račun za elektriko).

4. Primerna temperatura

Če se na potovanje odpravljate v hladnejših mesecih, znižajte termostat. Razlog je enak, kot zgoraj, v praznem stanovanju namreč ni potrebe po pretiranem gretju. Okolje in denarnica vam bosta hvaležna.elektronske naprave


5.Odpoved časopisa in revij


Ker vas ne bo, dnevnega časopisa zagotovo ne boste potrebovali. Odpovejte naročnino za obdobje vaše odsotnosti in tako prispevajte k manjši porabi papirja in krčenju gozdov.
časopis