Količina:

0


Znesek:

0,00

Kako se spopasti z vročino

Prvi vročinski val je že tu! Kaže, da bo tudi letošnje poletje izjemno vroče. Da bodo dnevi kljub vsemu nekoliko bolj vzdržni, vam ponujamo nekaj praktičnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se boste lažje spopadali z visokimi temperaturami:

1. Dnevni ritem

Izogibajte se gibanju na prostem, ko je sonce najbolj močno, to je med 10h in 17h uro. Svoje dnevne aktivnosti poskusite prilagoditi tako, da boste zunaj, ko so temperature že malce nižje. Najprimernejši čas za sprehod, zmerno telesno aktivnost, druženje na prostem ali druge opravke je tako zjutraj ali proti večeru.

Preberite kaj potrebujete za popoln piknik!
večer poleti
2. Ustrezna hidracija

Poleti zaradi potenja telo potrebuje več tekočine kot običajno, zato je še posebej pomembno, da pijete dovolj tekočine. Najboljša izbira za vroče dni je voda z dodatkom limete, ki vas bo odžejala in ohladila. Poleg tega pa vam bo pomagala, da bo telo lažje izločalo toksine iz telesa, posledično pa se boste počutili boljše tako navznoter kot navzven!

voda z limeto
3. Primerna prehrana

Tudi hrana, ki jo uživate, ima velik vpliv na to, kako dobro prenašate vročino. Poletje je čas, ko telo ne potrebuje tako hranilne prehrane kot pozimi. Mastna in zelo nasitna živila so težja za prebavo, kar v kombinaciji z vročino še dodatno obremenjuje organizem, zato se lahko počutite utrujeni in brez energije. Poleti je tako najbolje uživati v svežih solatah in sadju ter drugi lahko prebavljivi hrani, kot je na primer riž. Vsekakor pa je to tudi čas užitkov, zato se nikar ne odpovejte sladoledu ali drugim malim pregreham, če vam jih srce poželi.

osvežilna solata
4. Lahkotna oblačila

Lahkotna oblačila iz naravni materialov, kot sta bombaž ali lan so najprimernejša za poletje. Izogibajte se oprijetim oblačilom iz umetnih materialov, ki slabo dihajo. Namesto tega raje posezite po širših krojih in svetlejših barvah, ki odbijajo sončno svetlobo in tako še dodatno pripomorejo k temu, da se boste počutili bolj sveže in lahkotno. Tudi klobuki so nadvse dobrodošli, sploh če ste zunaj, ko je sonce najbolj močno, med 10h in 17h uro.
lahkotna oblačila
5. Naravna nega za kožo

Poleti je koža še posebej na udaru. Zaradi močnega sonca in večje izpostavljenosti je potrebno zanjo ustrezno poskrbeti. Za nežno nego priporočamo uporabe naravne kozmetike, ki ne vsebuje sintetičnih dodatkov, ki lahko povzročijo draženje kože. Naravne kreme za sončenje bodo vašo kožo zaščitile pred nevarnimi učinki sončnih žarkov, medtem ko bodo naravni deodoranti poskrbeli, da boste ostali sveži cel dan, tudi ko se živo srebro povzpne nad 30*C.

Preberite zakaj je naravna kozmetika boljša za vas!

naravni deodorant