Količina:

0


Znesek:

0,00

Zeleno doma – 5 nasvetov za človeku in okolju prijazen dom

Naj bo vaš dom prijazen tako do vas, kot tudi do narave! Bivanje v sožitju z naravo prinaša mnoge ugodnosti. Od boljšega počutja do večje sproščenosti in povezanosti z okoljem ter družino. Na tak način boste tudi privarčevali, predvsem pa nekaj malega vrnili našemu čudovitemu planetu, ki nas vedno znova navdušuje in nagrajuje! Spodnji nasveti naj vam bodo v navdih, da bo vaš dom postal zelen in poln čiste, sveže energije!

1. Spustite naravo v vaš dom

Sobne rastline v prostor ne prinašajo samo košček narave, temveč skrbijo tudi za svež zrak. Skrb zanje pa bo poskrbela za to, da se boste počutili prizemljeni in prisotni v sedanjem trenutku.
sobne rastline
aromaterapija 2. Sprostite se s pomočjo aromaterapije

Eterična olja se že dolgo uporabljajo zaradi svojih zdravilnih in energijskih lastnosti. Aromaterapija vam je lahko v pomoč pri odpravljanju stresa, premagovanju čustvenih, mentalnih ter nekaterih zdravstvenih težav, sprostitvi in boljši koncentraciji. Naravni ekološki osvežilci zraka in eterična olja bodo poskrbeli, da bo vaš dom svež in dišeč.

3. Uporabljajte naravna čistila

Mnoga čistila namreč vsebujejo številne zdravju škodljive kemikalije, ki jih nikakor ne želite v svojem domu. Namesto tega raje posezite po naravnih, a zelo učinkovitih čistilih, kot so kis ali soda bikarbona. Za lepši vonj pa dodajte nekaj ekoloških eteričnih olj. Recept za preprosto vsestransko naravno čistilo lahko najdete tukaj.
naravna čistila
varčevanje z vodo


4. Varčujte z energijo in vodo

Z ugašanjem luči in zapiranjem pip, ko jih ne potrebujete, ne boste storili nekaj dobrega zgolj za okolje, temveč tudi za svojo denarnico!

5. Ločujte odpadke

Povprečen Slovenec na dan proizvede več kot 1 kg odpadkov! Če to pomožite s številom dni in vsemi prebivalci naše male države, boste ugotovili, da je številka vseh letnih odpadkov resnično velika. Ločevanje in recikliranje odpadkov pa po drugi strani pripomore k čistejšemu okolju in manjši porabi naravnih virov, zato je še kako pomembno. Pridružite se skrbi za čistejši planet tudi vi in z ločevanjem odpadkov naredite nekaj dobrega zase in za druge.
recikliranje odpadkov