Količina:

0


Znesek:

0,00

6 najboljših eteričnih olj za čiščenje doma

Eterična olja so ena izmed najboljših, dišečih ter človeku in naravi prijaznih načinov za čiščenje vašega doma. Njihove naravno antibakterisjke in antimikrobne lastnosti poskrbijo, da bo vaše stanovanje bleščeče čisto, oblačila pa sveža in dišeča. In to vse povsem naravno, brez škodljivih kemikalij! Predstavljamo vam 6 najboljših eteričih olj za uporabo v gospodinjstvu.


1. Čajevec

Olje čajevca ima izjemno močne antibakterijske in antimikrobne lastnosti in je zato idealno za dezinfekcijo različnih površin. Le nekaj kapljic tega olja skupaj z vodo je dovolj za učinkovito pršilo, uporabno v kopalnici, kuhinji in drugod v stanovanju.

eterična olja
2. Evkaliptus

Tudi evkaliptus ima antibakterijske in antiseptične lastnosti. Vdihovanje njegovih hlapov prav tako pripomore k močnejšemu imenskemu sistemu in zmanjšuje vnetja, zato je to olje, ki ga doma vsekakor morate uporabljati! Zmešan s sodo bikarbono je odličen za suho čiščenje vzmetnic ali plišastih igrač.


evkaliptus
3. Rožmarin

Zaradi svojih antibakterijskih in antiseptičnih lastnosti je rožmarinovo olje nadvse primerno za čiščenje doma. Dodajte nekaj kapljic rožmarinovega eteričnega olja v stroj za perilo in vaša oblačila bodo dišala božansko!


rožmarin
4. Sivka

Eno izmed najlepše dišečih eteričnih olj je sivka, ki ima poleg antibakterijskih lastnosti tudi pomirjevalni učinek. Uporabna je za zaščito oblačil pred molji, odlično pa se obnese tudi v kombinaciji s kisom, ki je prav tako znano domače čistilo. Le nekaj kapljic sivke bo poskrbelo za še čistejše površine in mnogo prijetnejši dom.

sivka
5. Limona

Zaradi svojega prijetnega, svežega vonja je eterično olje limone nadvse priljubljena sestavina mnogih domačih čistil. Njene antibakterijske lastnosti hkrati pripomorejo k temu, da vaš dom ne bo le lepo dišal, temveč bo tudi resnično čist. Uporabite olje limone, da se znebite neprijetnega vonja hladilnika, tako da nekaj kapljic kanete v lonček s sodo bikarbono. Tega nato postavite v hladilnik in tako poskrbite za svež in prijeten vonj.

limona
6. Poprova meta

Svežina poprove mete in njene antibakterijske lastnosti pomenijo, da je to olje še eno v vrsti tistih, ki jih lahko s pridom uporabite pri čiščenju doma. Poskusite naravni osvežilec zraka, ki poleg tega tudi odganja pajke in drugo mrčes! Zmešajte nekaj kapljic olja poprove mete z vodo in s to mešanico popršite po kotih in špranjah. Nezaželenih obiskovalcev še nekaj časa ne bo več na spregled!
poprova meta