Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

DAN MLADOSTI

DAN MLADOSTI 25. maj 2012

Dan mladosti je bil v času države SFRJ praznik jugoslovanske mladine. CK SKOJ je 25. maj določil za dan, ko se je praznoval rojstni dan takratnega predsednika države Josipa Broza Tita in ga poimenoval Dan mladosti. Na ta dan so potekale razne športne prireditve, proslave v šolah, kjer se je prepevalo in recitiralo.

Še posebej je vsakoletno praznovanje zaznamovala Štafeta mladosti.

Na ta dan so bili mladi iz vrst pionirjev sprejeti v ZSMJ, kar so spremljale glasbene in športne prireditve. Vse je potekalo pod sloganom bratstva in enotnosti, ki je dolga leta povezoval sicer zelo različne narodnosti znotraj Jugoslavije. Danes je sicer težko razumeti, toda takrat je mladim vstop v ZSMJ, sodelovanje v delovnih akcijah in druženje z ostalimi narodi nekaj pomenil. Slogan bratstvo in enotnost je med tako različnimi narodi in kulturami skoraj nedoumljiv.

Enakost različnih narodov, brez raznih predsodkov in stereotipov o drugih kot o drugačnih od nas, je pravzaprav pojav multikulturnosti, katerega naj bi počasi sprejele vse družbe. Namesto da je različnost nekaj nesprejemljivega , nekaj kar nas mogoče plaši, naj bo to prednost, ki nas lahko obogati! Tudi na tak način lahko spoznavamo druge narode, navade, kulturna bogastva in podobno; vse je odvisno samo od nas (žal, tudi od medijev) in stališča, ki ga bomo zavzeli!

Ostanimo mladi po srcu, ohranimo otroško igrivost in radovednost za vse…do zadnjega diha!