Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Misleci z Vzhoda

Idries Shah

Misleci z Vzhoda
 • Redna cena:

  18,22 €

 • Popust:

  1,28 € (7%)

 • Spletna cena brez DDV:

  16,14 €

 • Spletna cena:

  16,94 €

Zaloga: 2-3 dni

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Podnaslov: Sufijske zgodbe
Založba: Iskanja
Avtor: Idries Shah

Mislec Idries Shah nam z vzhoda predstavlja sufizem kot vsesplošno obliko modrosti, ki ni omejena z religijo. Duhovite sufijske zgodbe, ob katerih se lahko nasmejite in zamislite in razmišljate izven utečenih okvirov.

Abuda iz Omdurmana so vprašali, ali je bolje biti star ali mlad. Odgovoril je tako: »Biti star pomeni, da imaš manj časa pred seboj in več napak za seboj. Sami se odločite, ali je bolje tako ali obratno.«

Sufijske zgodbe izpod peresa učitelja sufijske tradicije razvnemajo razmišljanje in razširjajo nova obzorja, ne zgolj v smislu poglabljanja, temveč novih povezav in preseganja ustaljenega načina razmišljanja. Zgodbe so polne humorja, lepote, učiteljskih situacij, neverjetnih dogodivščin in občasno tudi žalosti. Nekatere so lažje razumljive, druge je treba prebrati večkrat. Nekatere so videti enoznačne, pogovor o njih pa razkrije, da imajo več možnih razlag.

Posebno pozornost si zasluži tudi zadnji del knjige, ki vsebuje zapise o pravilih poučevanja, učenja in razvoja, o sufijskem iskanju ter dvajset Bahaudinovih nasvetov. Sufijska zbirka zgodb daje prednost izkušnji pred teorijo in strogimi sistemi urejanja ter klasificiranja.

Avtor Idries Shah je bil učitelj sufijske tradicije in njen zapisovalec. V svojih delih je predstavljal sufizem kot vsesplošno obliko modrosti, ki ni omejena z religijo. Poudarjal je, da sufizem ni statična modrost, temveč se neprestano prilagaja času, prostoru in ljudem.