Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Onkraj vere

Elaine Pagels

Onkraj vere
 • Redna cena:

  23,97 €

 • Popust:

  1,68 € (7%)

 • Spletna cena brez DDV:

  21,23 €

 • Spletna cena:

  22,29 €

Zaloga: 2-3 dni

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Podnaslov: Evangelija v navzkrižju: Janez in Tomaž
Založba: Iskanja
Avtor: Elaine Pagels

Ugledna zgodovinarka religij Elaine Pagels nam predstavi evangelija Janeza in Tomaža v navzkrižju, pogleda onkraj vere in sporoči ugotovitve.

Kdo in kaj je vplivalo na to, da je krščanstvo tako, kot je danes. Zakaj ni drugačno? Zgodovinsko podprto! Ta izredna knjiga bo spodbudila in razvnela razmišljanje. Nagradila bo vsakega bralca, ki se sprašuje o izvoru krščanstva in ki bi rad vedel kaj več o skrivnih gnostičnih rokopisih.

Elaine Pagels je dosegla resnično nekaj izrednega, njen pregled zgodnjih religioznih spisov je zanimivo, razumljivo in na trenutke celo dramatično branje. Ugledna zgodovinarka religij Elaine Pagels pionirsko proučuje najzgodnejša krščanska besedila. V tej knjigi raziskuje, kateri dogodki in kdo je vplival, da so v Novo zavezo vključena besedila, ki so odločila, kakšno bo krščanstvo. Sprašuje se, kaj je religija in kaj je krščanstvo in zakaj se mnogim še vedno zdi privlačno - ne glede na to, ali pripadamo cerkvi ali ne; in navkljub težavam, ki jih lahko imamo z določenimi verovanji ali praksami. Kaj je tisto pri krščanstvu, kar imamo radi in česar ne moremo imeti radi?