Količina:

0


Znesek:

0,00

Skrivno védenje Rumija in Kabirja

Viktorija Kos

  • Cena brez DDV:

    23,77 €

  • Cena:

    24,96 €

  • Šifra artikla:

    CH-010

Zaloga: 2-3 dni

Obvestite me, ko bo izdelek ponovno na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Avtor: Viktorija Kos
Vezava: Trda vezava
Strani: 336
Jezik: Slovenski

Skozi vso knjigo se prepletajo njuni verzi, zgodbe, njihova razlaga, življenjepisa obeh mistikov in zgodbe iz njunih življenj.


NAVDIHUJOČE PESMI in ZGODBE dveh največjih modrecev in pesnikov iz Perzije in Indije, ki že stoletja nagovarjajo bralce s celega sveta Skrivno védenje Rumija in Kabirja predstavlja dragocen primer v slovenskem kulturnem prostoru, saj gre za delo, ki osvetljuje miselni in mistični svet kar dveh velikanov vzhodne duhovne tradicije: Rumija in Kabirja.
– prof. dr. Raid Al Daghistan

Vsi iskalci resnice se sprašujemo, kaj je namen našega življenja? Modreci, mistiki nam odgovarjajo, da nam je bilo človeško življenje dano zato, da si pridobimo resnično védenje, ki nas osvobodi. Rumi in Kabir govorita o bistvenih življenjskih vprašanjih, ki si jih zastavlja vsak iskalec resnice in so v knjigi razdeljena na sedem poglavij. Spregovorita o umu, njegovih nagnjenjih in pasteh ter kako se jim izogniti; o tem, kako si pridobiti resnično védenje, ki je v nas; o človeku kot sočutnem bitju; kako razviti dober značaj, ki je največji zaklad, s kom se družiti, kako komunicirati; o temeljnem zakonu vzroka in posledice; o radosti, ki jo doživimo, ko pridemo v stik z Božansko Svetlobo in Glasbo; o vlogi učitelja, ki nam pri tem pomaga; o ljubezni, ki je cilj vseh naših prizadevanj idr. Skozi vso knjigo se prepletajo njuni verzi in zgodbe, njihova razlaga, življenjepisa obeh mistikov, zgodbe iz njunih življenj in življenj njunih učencev.

Rumi in Kabir govorita jasno, naravnost, njune besede so globoke, dotaknejo se srca in bralca pretresejo. Najpomembneje pa je, da izžarevajo brezmejno ljubezen, kar pripomore k temu, da se začne v nas dogajati notranja preobrazba.
Bistvena tema, o kateri govorita Kabir in Rumi, je ljubezen. Pripovedujeta o ljubezni, ki sta jo doživela. Kabir je že od majhnega doživljal stanja ekstaze, Rumi pa govori o teh stanjih po srečanju s svojim duhovnim Učiteljem Šamsijem Tabrizom. Takole pravita:

»Bodi opit od ljubezni, ljubezen je vse, kar obstaja, brez ljubezni ne moreš prispeti do Ljubljenega.« - J. Rumi
»Ko sem kupo Ljubezni okusil, sem zahrepenel, da bi še več in več pil.« - Kabir

Kabir je s svojim preprostim in neposrednim govorom neizčrpen vir navdiha. Njegove besede kot puščice prebadajo srce. Pomaga nam, da lažje razumemo sebe, stanje v katerem smo se znašli, in nam daje napotke, kako naj ravnamo, da bi se prebudili. Rumi razlaga, da je človek zaslepljen s čuti in željami in nas spodbuja, naj si pridobimo pravo znanje, notranji vid, da se bo v nas prebudila ljubezen in bomo od radosti zaplesali.
Dragi bralec, vabljen si na potovanje v največjo skrivnost življenja – to si ti sam. S spoznanjem naše narave, duše ali zavesti se nam razkrije vse znanje, ki si ga prizadevamo pridobiti, in doživimo ljubezen, po kateri hrepenimo. Največkrat jo iščemo na napačnih mestih, zato smo nezadovoljni ali razočarani. Šele ko hodimo po poti ljubezni, nas bo le-ta povsem prežela in bomo plesali od sreče in radosti.

BOGATO OPREMLJENA KNJIGA S ČUDOVITIMI FOTOGRAFIJAMI
336 strani, več kot 40 barvnih fotografij, trda vezava